Ijscoupes in glazen bokaaltjes

De korte versie van het idee

Een idee dat al een tijdje in ons achterhoofd zat maar nog niet de geschikte moment en vooral tijd voor was geweest. Toen kwam COVID heel plots, wat zeker niet voor alles leuk was/is maar voor dit idee was het de uitgelezen moment om hiervan nu eindelijk werkelijkheid te kunnen maken.

Heb jij ook graag nét die geschikte hoeveelheid uit je diepvries om in je zetel te kunnen ploffen zonder de overschot terug naar de diepvries te moeten doen? JA?! 

Dan hebben wij dé perfecte oplossing, we maakten onze lievelingscoupes nu in een glazen bokaaltje bestaande uit verschillende laagjes ambachtelijk roomijs, toppings en sausjes. Zo gevuld dat wanneer je met je lepel een schepje neemt je van elk laagje het beste ervaart. GRAAG GEDAAN! :-)

Aangezien we elke dag opnieuw streven naar Ambacht, (H)eerlijkheid en Passie moesten onze bokaaltjes hier natuurlijk ook in passen. De Ambachtelijke wijze die we gebruiken bij alles wat we maken zat alvast goed, de Passie zéker en vast want het idee was volledig klaar om eindelijk tot leven geroepen te worden.. 

Maar wat met (H)eerlijkheid? Enkele gelukkige vrijwilligers mochten proeven en waren fan. Maar we wouden meer doen ... Wat met het ecologische aspect? Toen vonden we dé oplossing: glazen bokaaltjes.

Wanneer deze (leeg en proper ;-)) teruggebracht worden, krijgen jullie van ons een spaarkaartje. Elk bokaaltje dat wordt terug gebracht verdiend een stempel, wanneer de spaarkaart vol is krijgen jullie een korting van 3 EURO vrij te gebruiken in ons assortiment, de prijs per bokaal is €5,70 Dankzij de spaarkaart geven wij per bokaal 0,30 euro terug, goed voor je portemonnee en voor onze mooie wereldbol. Wij werken graag op deze manier aan een mooie(re) toekomst.


Dé verschillende soorten

We stellen jullie graag onze 12 verschillende handgemaakte ijscoupes voor:

- De klassieker der klassieken: Dame Blanche, wij staken deze in een nieuw 'funky' (glazen) jasje en gaven hem de naam HOT CHOCOLATE: verse chocoladesaus + feuilletine + (h)eerlijk vanille ijs. Wat bedoelen we daar ook weer juist mee? Vanille ijs met échte vanille stokken, eieren, room, koemelk,.. Kortom met enkel en alleen maar de beste ingrediënten natuurlijk!


- COULEUR CAFE, een vrolijk glaasje met vanille en mokka ijs, crumble van speculaas. Afgewerkt met verse karamelsaus en stukjes karamel die het krakend geluid maken waar we vrolijk van worden. 


- Onze (exclusieve) coupe van het huis, de 'coupe L'origien' mocht zéker niet ontbreken. 

Omdat de combinatie van vanille- en mokkaroomijs met een laagje passie-mango bestrooid met koffiepoeder, chocoladestukjes en overgoten met gezouten karamelsaus ons wel een exotisch gevoel geeft is dit de nieuwe MANGO & GROOVE.


- We hebben ons citroentaartje bereidt met Bretoens zanddeeg, citroen crème afgewerkt met gebrande merengue bovenaan nagemaakt in een bokaaltje. Met deze JOHN LEMON hopen we jullie te kunnen verfrissen in de warmere maanden (of wintermaanden aangezien we voor de zoetere liefhebbers een laag frambozen hebben voorzien ;-)).

 


- BERRY & WHITE: vanille- en frambozenroomijs en chocoladestukjes met een krokant laagje van merengue tussen beide ijssmaken en een rijke laag van bosvruchten omhuld met een coulis van frambozen.


- Ook de liefhebbers van onze coupe Baileys zijn we niet vergeten! Vanille- en banananroomijs met twee lagen heerlijke karamelsaus, stukjes chocolade, pindanoten en dit alles overgoten met de énige echte Baileys Irish Cream. Een coupje om even bij weg te dromen met de naam (hoe kon het ook anders?) MILK & ALCOHOL.


- Een échte (MISS) 'BANANA split' kon niet achterblijven. Vanille ijs, bananen ijs, een laagje met bananen stukjes, chocoladesaus en een krokant laagje feuilletine. 
- Jullie weten natuurlijk dat we bij L'origien van het totaal pakket houden: vers, eerlijk, lekker maar ook duurzaam. Zo hebben we onze eigen kippen, maar dat wil ook zeggen ... veel verse eitjes! 

En wat doen we met veel verse eitjes?? ADVOKAAT maken natuurlijk! (Oh) SWEET YELLOW ..


- Er zijn onder jullie véél chocolade liefhebbers dus wat denken die van onze DARK CHOCOLATE??        Vanille ijs, chocolade ijs én chocolade stukjes én chocolade saus! Ons levensmotto "hoe meer hoe liever"  komt ook hier weer goed zéker van pas. ;-)


- Ijs gemaakt met Griekse yoghurt, blauwe bes roomijs, Amarena kersen met een coulis, afgewerkt met een heerlijk laagje krokante koekjes en chocolade schilfers. Voor alle 'rode vruchten' fans presenteren wij jullie onze CHERRY ON TOP !


- Helemaal NUTS ABOUT YOU !!! (En neen het gaat hier niet over Sander.. hihi)

Zo een bokaaltje met zo'n naam is heerlijk om te krijgen maar ook lief om te geven, de coupe Brésilienne in een (glazen) bokaaltje.


- Voor iedereen die geen koemelk of lactose kan eten of als VEGAN door het leven gaat, presenteren we jullie onze VE(n)GAN BOYS. Dit bokaaltje is gemaakt met citroen-basilicum sorbet waardoor iedereen die van frisse en/of zure smaken houdt (ook voor diegene die wél koemelk kunnen eten ;-)) onmiddellijk verkocht is. Is het zure niet direct iets voor jou? Geen nood we hebben een goede laag frambozen sorbet voorzien met krokante amandel noten. Heerlijk (fris) en afkoelend tijdens de warme zomerdagen!
Zien jullie de link met elke naam? COOL! 

Weet jij graag meer over het verhaal? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Laat je bokaaltje 5 minuten staan en schep vanaf de eerste lepel alle laagjes in één keer mee, hmmm... Heerlijk!

Smakelijk!
Tiendeschuurstraat 41 1910 Kampenhout
info@lorigien.be
T 016 65 74 15


Boek onze ijskar voor uw bedrijfsevent/feest
Cadeaubon
Waar kan u onze producten terugvinden?
Openingsuren
Foto's
Privacy
Algemene voorwaarden
Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x