L’origien is een kleine, warme onderneming opgericht in 2016 door Sander. De naam L’origien is afgeleid van het Latijnse woord ‘origo’, wat oorsprong betekend. We gaan steeds terug naar de oorsprong van het product en houden vast aan de ambachtelijke en eerlijke bereiding ervan.

Géén groothandel maar een korte keten.

Wij werken steeds met de meest verse producten die we zelf gaan uitkiezen op de vroegmarkt of bij de lokale fruitboer. Zo kopen we volgens seizoen en is de kwaliteit altijd gegarandeerd.

Wij zijn dus van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het werk om jullie van (h)eerlijke ambachtelijke producten te kunnen voorzien!

Maandag & dinsdag werken we achter gesloten deuren. Openingsuren veranderen naargelang het seizoen.

Van maart tot en met september/oktober verkopen we enkel ijsjes!

Onze IJSAUTOMAAT is 24/24u open kan een oplossing bieden voor het gemis. 🙂 

U kan hier onze welbekende ijsbokaaltjes, literdozen, frisko’s en ijstaartjes kan kopen via een gebruiksvriendelijk klavier.

Onze IJSJESAUTOMAAT is 24/24u beschikbaar en wordt dagelijks aangevuld.

Onze producten worden steeds vers bereid, hierdoor kan de samenstelling wijzigen. Voor meer info spreek ons gerust aan.

“BESTE IJS VAN BELGIË 2017”

Op 14/02/2017 werd Sander Tobback met de assistentie van Wouter Tobback, winnaar van het Belgisch Kampioenschap Gelato van de Benelux. Hij won dit met de ijssmaak Passie-Mango en maakte hiermee een eigen unieke creatie van passievruchten, mango, donkere chocolade, karamelsaus met een koffietoets. 

Wil jij onze creatie ook proeven waar we België mee vertegenwoordigde in Italië? Proef dan zeker onze “ijscoupe L’origien”.

”Ik ben compleet verrast met deze titel, want eigenlijk wist ik tot zondag niet eens dat er een wedstrijd was, waardoor ik me pas op het laatste nippertje heb ingeschreven”, aldus de fiere en beloftevolle ondernemer, die zich pas sinds vorig jaar op het bereiden van ijs heeft toegelegd. “Ik heb zelfs (nog) geen eigen ijssalon in tegenstelling tot de andere deelnemers, maar de mensen kunnen in mijn winkel L’origien wel ijs komen kopen. Iedereen trok dan ook grote ogen toen ik als winnaar uit de bus kwam en dat gaf me zeker een speciaal gevoel.” (HLN 16-02-17)